Szakgimnázium

Képzési idő: 4 év + 1 év OKJ-s szakképesítés

 

A 2019/2020-as tanévben tervezett szakgimnáziumi oktatás.

Informatika: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Irodai informatikus: a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el.

Érettségi után: Informatikai rendszerüzemeltető: az informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Együttműködésre képes a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel.

Érettségi után: CAD-CAM informatikus: Feladata alkatrészek, összeállítások CAD szoftverrel történő modellezése, a termékről reprezentatív műszaki dokumentáció készítése. Feladata az alkatrészek megmunkálásának CAM szoftverrel való tervezése, a szükséges szerszámok kiválasztása, a szerszámpályák generálása. A megmunkálást szimuláción keresztül ellenőrzi, ha szükséges, korrekciót, javítást végez. Az elkészült szerszámpályákat az alkalmazott CNC vezérlőhöz illeszti. A tervezés eredményeként készült CNC programot szerszámgépre illeszti, elvégzi a felszerszámozást és a szerszámbemérést.

Bányászat: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Csőhálózatszerelő: Csöveket, csőkötéseket szerel. Függőleges csőterveket, vízszintes alaprajzokat értelmez, gáztervekhez anyag- és eszköz igényt állít össze. Gépek, berendezések, egyéb technikai eszközök állapotát ellenőrzi, biztonsági berendezéseket működtet.

Érettségi után: Gázipari technikus: A földgáz-szolgáltatás területén gázelosztó hálózatok üzemeltetésében, felügyeletében, karbantartásában vesz részt. Kiválasztja, csatlakoztatja, beszabályozza, javítja és karbantartja a különböző gáztüzelő berendezéseket. Részt vesz a gáz mennyiségmérők javításában, hitelesítésében. Tüzeléstechnikai, energetikai és károsanyag-emissziós méréseket végez.

Közlekedés, szállítmányozás és logisztika: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Vállalkozási ügyintéző: közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában.

Érettségi után a Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző: rendelések, beszerzések, értékesítés (termék, szolgáltatás) lebonyolítását, nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői tevékenységek, raktári, árutovábbítási feladatok ellátását végzi, folyamatos kapcsolatot tart a partnerekkel, ügyfelekkel.

Belső kód

Ágazat

Választható

nyelv

Sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör 13. évfolyamon szerezhető OKJ-s szakképesítések
411 XIII. Informatika angol 52 481 02 Irodai informatikus 54 481 01 CAD-CAM informatikus
412 XIII. Informatika angol 52 481 02 Irodai informatikus 54 481 06 Informatikai

rendszerüzemeltető

413 VII. Bányászat angol / német 31 582 01 Csőhálózatszerelő 54 544 03 Gázipari technikus
414 XL. Közlekedés, szállítmányozás és logisztika angol 51 344 11 Vállalkozási

ügyintéző

54 841 11  Logisztikai és

szállítmányozási ügyintéző

A képzés első szakasza – a közismereti és az ágazati képzés után – szakmai érettségi vizsgával zárul. A sikeres érettségi vizsgát tevők munkakör betöltésére jogosító képesítést kapnak.

A második szakaszban 13. évfolyamon OKJ-s szakképzés folyik, amely szakmai vizsgával zárul.

Sikeres felvétel esetén a beiratkozás előtt szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges. Kollégiumot minden igénylőnek biztosítunk.