Szakgimnázium

Képzési idő: 4 év + 1 év OKJ-s szakképesítés

 

Belső kód

Ágazat

Választható

nyelv

Sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör 13. évfolyamon szerezhető OKJ-s szakképesítések
0411 XIII. Informatika angol 52 481 02 Irodai informatikus 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető
0412 VIII. Épületgépészet angol / német 52 582 02 Épületgépészeti előkészítő 54 582 01 Épületgépész technikus
0414 XL. Közlekedés, szállítmányozás és logisztika angol 51 344 11 Vállalkozási ügyintéző 54 841 11  Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

 

A képzés első szakasza – a közismereti és az ágazati képzés után – szakmai érettségi vizsgával zárul. A sikeres érettségi vizsgát tevők munkakör betöltésére jogosító képesítést kapnak.

A második szakaszban 13. évfolyamon OKJ-s szakképzés folyik, amely szakmai vizsgával zárul.

Sikeres felvétel esetén a beiratkozás előtt szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges. Kollégiumot minden igénylőnek biztosítunk.

A 2017/2018-as tanévben tervezett szakgimnáziumi oktatás.

Informatika: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Irodai informatikus: a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el.

Érettségi után: Informatikai rendszerüzemeltető: az informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Együttműködésre képes a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel.

Épületgépészet: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Épületgépészeti előkészítő: a munkák műszaki tartalmának feldolgozása, kiértékelése, egyeztetése a projektvezetővel, építésvezetővel, logisztikával. A megvalósuló, megvalósult rendszerek folyamatos dokumentálása, kimutatás- és jelentéskészítés.

Érettségi után: Épületgépész technikus: az épületek gépészeti tervezésével, szerelésével, felújításával és karbantartásával kapcsolatos munkák koordinálását végzi.

Közlekedés, szállítmányozás és logisztika: A sikeres érettségi vizsga után betölthető munkakör: Vállalkozási ügyintéző: közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában.

Érettségi után a Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző: rendelések, beszerzések, értékesítés (termék, szolgáltatás) lebonyolítását, nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői tevékenységek, raktári, árutovábbítási feladatok ellátását végzi, folyamatos kapcsolatot tart a partnerekkel, ügyfelekkel.