Könyvtár

CIKKAJÁNLÓ:

Jó gyakorlatok a világ minden tájáról – Online elérhető és letölthető – Magyarul is!

A SAME World oktatási készlet egy átfogó pedagógiai segédanyag, ami segít bevinni a környezeti és társadalmi témákat az iskolába. Kik vándorolnak a világban, és miért? Mennyi egy banán valódi ára, és hogy jut el a kávé az asztalunkig? Hogyan hat a vízhez való hozzáférés az emberek életére a világ különböző pontjain? És hogyan lehet mindebből téma matek, történelem vagy földrajz órán? Az Artemisszió Alapítvány nonprofit közhasznú szervezet cikkét közöljük.

URL : http://moderniskola.hu/2018/03/jo-gyakorlatok-vilag-minden-tajarol-online-elerheto-es-letoltheto-magyarul/?utm_medium=email&utm_content=97&utm_campaign=hirlevel

Utolsó letöltés: 2018. március 8.

 

——————————————————————-

SNI diákokkal foglalkozó pedagógusok jelentkezhetnek a támogatott külföldi eTwining-képzésre

Az eTwinning Szlovák Szolgáltató Pontja szakmai továbbképző és partnerkereső szemináriumot szervez 2018. április 26-28. között. Az ingyenes programra március 12-ig lehet jelentkezni, aktív angol nyelvtudással rendelkező pedagógusoknak.

URL : http://moderniskola.hu/2018/03/25386/?utm_medium=e-mail&utm_content=97&utm_campaign=hirlevel

Utolsó letöltés: 2018. március 8.

——————————————————————-

„MIT TEHET A MAGYARTANÁR, HA A DIÁKOK NEM OLVASNAK?” – KONFERENCIA A MAGYARTANÁROK EGYESÜLETE SZERVEZÉSÉBEN

könyvtár cikk

„A szakgimnáziumokban tanító kollégák nehéz és speciális helyzetben vannak – olvasható a rendezvény felhívásában –: diákjaik zöme nem érdeklődik az irodalom iránt, nagyon sokan olvasási és önkifejezési nehézségekkel küzdenek, a tanulás többnyire kudarcot jelent számukra, ettől alulmotiváltak.

URL http://moderniskola.hu/2018/02/mit-tehet-magyartanar-ha-diakok-nem-olvasnak-konferencia-magyartanarok-egyesulete-szervezeseben/?utm_medium=e-mail&utm_content=93&utm_campaign=hirlevel

2018. február 6.

Cikkajánló Fábiánné Ibolya könyvtárostanár

——————————————————————-

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Ilyenkor országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak.
Nyíregyházán az Oktatási Hivatal Nyíregyházi POK, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Nyíregyházi Középiskolák Könyvtárostanári Munkaközössége szervezésében, immár 3. alkalommal, 2018. január 25-én megyei szavalóversenyt rendezett.
A rendezvényen 25 középiskolás vett részt. Minden versenyző egy Kölcsey Ferenc verset, prózarészletet és egy kortárs verset szavalt el.
Iskolánkat Bakti Petra képviselte. A szakmai zsűri „Különdíjjal” jutalmazta a szép és értékes előadást.
Nyíregyháza, 2018. január 29.
Fábiánné Ibolya könyvtárostanár

——————————————————————-

CIKKAJÁNLÓ:

Magyar fejlesztésű online dolgozatszerkesztő változtathatja meg a tanulást

Ha elképzelünk egy tipikus magyarországi tanárt, valószínűleg felsejlik a szemünk előtt a szatyorban hazacipelt, munkaidő után, otthon kijavított dolgozatkötegek képe. Egy fiatal kreatívokból álló magyar csapat vetne ennek véget, céljuk, hogy a tanárok és a gyerekek is hatékonyabban, gyorsabban és eredményesebben dolgozhassanak. A Redmenta vezetőivel beszélgettünk.

A Redmenta nevét ma még kevesen ismerik, azonban ha minden jól alakul, nemsokára talán az egész országban hallhatnak majd arról a magyar fejlesztésről, amelyet ma már ötvenezer tanár és diák használ, az eddigi visszajelzések szerint hatalmas lelkesedéssel. Az ötlet a BKV-Figyelőt is szerkesztő Király Dávid fejéből pattant ki, aki két barátjával 2013-ban ült le először megbeszélni a rendszer terveit.dolgozatszerkesztő

 

A Redmenta kezdőlapja – az online dolgozatszerkesztőt ingyenesen használhatják a tanárok (Fotó: Redmenta.hu)

URL https://www.nlcafe.hu/ezvan/20170222/redmenta-online-dolgozat-szerkeszto-visy-zoltan-kiraly-david-oktatas/ 2018.01.31.

Cikkajánló Fábiánné Ibolya könyvtárostanár