A koronavírus miatti új munkarend bevezetése

Tisztelt Szülők!
Kedves Tanulók!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.
2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez azt jelenti, hogy az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása.
Ezért minden tanulót arra kérünk, hogy 2020. március 16-án hétfőtől kezdve maradjon otthon és figyelje a KRÉTA alkalmazásban megjelenő tájékoztatásainkat. Itt megjelennek majd az otthon elsajátítandó tananyagok és a beadandó feladatok, amelyeket a visszaküldésük után értékelünk.
A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat.
Kérjük a tanulóinkat és a szülőket, hogy együttműködésükkel segítsék elő a tanév eredményes befejezését!

Köszönettel:
Gazda Sándor Mihály
igazgató

A járványügyi készültség időszak védelmi intézkedéseit szabályozó 431/2020 (IX.18) Korm. rendelet értelmében 2020. október 1-jétől az intézmény területére

a.) az ott foglalkoztatott személyen,

b.) az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen,

c.) a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn,

d.) a gyermeken, illetve a tanulón és

e.) a gyermeket, illetve a tanulót kísérő nagykorú személyen

kívül más személy nem léphet be.

Ha a tanulót intézménybe kísérő nagykorú személy maszkot visel, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig beléphet.

A belépésre jogosultak kötelesek alávetni magukat a testhőmérséklet ellenőrzésnek. Ha a mérés eredménye meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 Celsius-fok) az intézmény területére az a.) – c.) pontban meghatározott személyek és a nagykorú tanulók számára a belépés tilos. A kiskorú tanulókat a többi tanulóktól elkülönítjük és értesítjük a szülőt vagy törvényes képviselőt.