ÚJ REGÉNYEK AZ ISKOLA KÖNYVTÁRÁBAN

DSC05888 DSC05889

 

A Nyíregyházi Középiskolai Könyvtárostanárok Munkaközössége nagy örömmel és köszönettel vette a HUNRA által, az iskolai könyvtárak részére ajándékként átadott könyveket.

Kedves Olvasóim, az új könyvek rátok várnak.

Most 3 könyvismertetést olvashattok, de az elkövetkező hetekben minden új regényt bemutatok nektek:

Sam Enthoven : Mászkák

könyv1 másolata

Négy fiú és négy lány színházba indul. Sejtelmük sincs arról, hogy nem fogják látni a darabot. Egy rémálom veszi kezdetét. Az épület alatt szörnyű titok lappang. És most szabadon engedték…

———————————————————————–

Maria Teresa Maia Gonzalez : Szeretettel, Beatriz

könyv2 másolata

A tizenéves diáklány története egy megfélemlített fiatal világába kalauzol.

Beatzir soha véget nem érő rémálomként éli mindennapjait: három iskolatársa zaklatja. Az állandó, gyomorszorító pánik és a megalázottság szűnni nem akaró érzése telepszik rá már-már végérvényesen, amikor elhatározza, hogy leveleket ír apjának, aki több száz mérföldre lakik tőle, és akit pont egy éve nem látott.

———————————————————————–

 Bjorn Sortland: Az őszinteség perce

könyv3 másolata

A tizenhét éves Fridánál súlyos szembetegséget diagnosztizálnak. Kétségbeesésében céltalanul rója Oslo utcáit, amikor is elhatározza, hogy utazni fog: látni akarja a világ csodáit, mielőtt elhatalmasodik rajta a kór, s már mindenhez túl késő lesz. Firenzében találkozik a szintén norvég, kissé megszállott Jakobbal, aki épp egy ifjúsági magazinnak készül cikket írni arról, hogyan ábrázolták a világ nagy művészei a keresztre feszítést az évszázadok során. Frida a fiú mellé szegődik, együtt utazgatnak. Jakob pedig szívesen magyaráz a lánynak a műalkotásokról, miközben egyre bensőségesebbé válik a kapcsolatuk.