Szakgimnázium

Szakgimnáziumi képzés 4+1 év nappali tagozaton

Read More

Szakközépiskola

Szakközépiskolai képzés 3+2 év nappali tagozaton

Read More

Felnőttoktatás

Iskolarendszerű felnőttoktatás, esti munkarend szerint.

Read More

“ÉRTED-ÉRTED?” ALAPÍTVÁNY

Alapítvány logo

Köszönettel vesszük adójának 1%-os felajánlását!

Az alapítvány adószáma: 18799956-1-15

Az alapítvány működési területe: A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53.

Az alapítvány célja, tevékenysége:

Hátrányos és veszélyeztetett tanulók segítése

 • Az alapítvány tartós és közérdekű célja az iskola hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő szülők gyermekének – ha magatartása és tanulmányi eredménye miatt arra érdemes – anyagi támogatása.
 • Hátrányos körülmények között élő tanulók tanulmányi előmenetelének segítése, a szülők anyagi terhei egy részének átvállalása.
 • A tanulási kudarcnak kitett tanulók felzárkóztatását segítő programok támogatása.
 • A tanulók fejlődését veszélyeztető körülmények megelőzését, feltárását, megszűntetését segítő programok díjazása.
 • A prevenciót segítőszemléltető eszközök vásárlása. A megelőzésben részt vevő előadók jutalmazása.
 • A nem magyar állampolgárságú és roma tanulók beilleszkedésének segítése.

Tehetséggondozás

 • Kiemelkedő tanulmányi eredmények díjazása.
 • A tanintézet hírnevét öregbítő sikerekben résztvevő tanulók anyagi elismerése.
 • A szaktárgyi és szakmai versenyeket elért tanulók oktatóinak, felkészítő tanárainak jutalmazása.
 • A kiemelkedő kulturális és sporteredményeket elért tanulók, valamint a felkészítőik munkájának anyagi elismerése.

Egyéb célok

 • Az iskolai rendezvények és ünnepélyek színvonalának eléréséhez szükséges eszközök beszerzésének támogatása.

 

SZÉPÜL ISKOLÁNK

Felújítási munkálatok folynak iskolánkban. A régi C épület külső felújítása után most a belső rekonstrukciók vannak folyamatban. A munkálatokat a 9. évfolyamos festő, mázoló és tapétázó csoport tanulói végzik, a tantermek festésével gyakorolják szakmájukat.

ANGOL NYELVI VERSENYFELHÍVÁS

Angol nyelvi szóbeli verseny a szakgimnázium 9. és 10. évfolyama számára

 Women and man speaking English

A 9. évfolyam témái:

 • Family and friends
 • The place where you live: town/ village, house/flat
 • Weather and seasons
 • Indoor and outdoor free time activities
 • Healthy way of life

 

A 10. évfolyam témái:

 • Family and friends
 • The place where you live: town/ village, house/flat
 • Weather and seasons
 • Indoor and outdoor free time activities
 • Healthy way of life
 • Environment
 • Technical devices

 

A verseny elvárása:

 • 3-5 perces szabad előadás a témáról
 • társalgás a zsűritagokkal

 

Jelentkezés: szaktanárodnál vagy Szegedi Józsefné tanárnőnél a verseny előtti napig.

A verseny tervezett időpontja: 2018. március 20.

 

Várjuk jelentkezéseteket!!!

ÉPÍTÉSZETI MESTER SZAKMAI TAGOZAT KONFERENCIÁJA AZ INCZÉDYBEN

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarán belül működő Építészeti Mester Szakmai Tagozat konferenciát rendezett 2018. február 2-án az Inczédy dísztermében.

A rendezvényt Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitotta meg.

Az előadássorozatot Tóth János, a Fakro Magyarország Kft. kereskedelmi képviselője kezdte, majd további előadók és témák következtek:

 • Creaton – a tetőbben otthon – Szabó Róbert, a Creaton SEE Kft. képviselője
 • Alumínium lemezfedések tervezési, kivitelezési sajátosságai – Nemere Judit, a Prefa Hungária Kft. cégvezetője
 • Bramac tetőrendszer megoldások Viniczai Róbert – a Bramac alkalmazástechnikai vezetője
 • Hogyan tervezzünk szigetelést a folyamatosan változó jogi környezetben? – Lestyán Mária, a Rockwool Hungary Kft. fejlesztési és szakmai kapcsolatokért felelős igazgatója

Az érdeklődők szakmai konzultáció keretében tehették fel kérdéseiket a cégek képviselőitől. A program végén egy összefoglaló „Totó-játék” sikeres kitöltése esetén a résztvevők értékes nyereményekkel térhettek haza.

 

ANGOL SZÖVEGÉRTÉSI VERSENY 10. ÉVFOLYAM

 
A 10. szakgimnáziumi osztályok számára meghirdetett angol szövegértési verseny első helyezettjei 90%-os teljesítménnyel:
Nagy Ádám 10.A
Pálinkás Ádám 10.A
Tamás Bence 10.A
Fekete Márk 10.A
Bíró Balázs 10.A
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
DSC06347

SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY ISKOLAI FORDULÓ

A magyar kultúra napjához közeledve 2018. január 17-én rendeztük a “Szép magyar beszéd” szépkiejtési verseny iskolai fordulóját. A versenyző tanulók feladata az volt, hogy egy általuk szabadon választott és egy kötelező szöveget olvassanak fel hibátlanul úgy, hogy közben ügyeljenek a művészi előadásra is.

Az országos verseny megyei fordulójára februárban kerül sor, ahol győztesként Bakti Petra és Tóth Máté 9.A osztályos tanulók képviselik majd iskolánkat. A második helyen Kücsön Patrik végzett szintén a 9.A-ból, a 3. helyezett Vass Alexandra 9.B osztályos tanuló lett. Mindannyian könyvjutalomban részesültek.

Szakképző iskolánkban fontosnak tartjuk , hogy évről évre meghirdessük ezt a versenyt, hiszen a hibátlan olvasás az alapja a szöveg megértésének, amely a tanulási folyamat első lépése. Bár a jelentkezők száma nem túl nagy, mindig van egy kis lelkes csapat, akik, ha megérzik e nemes versengés ízét, minden tanévben örömmel lesznek részesei újra.

DSC06265

 

LOGISZTIKAI VETÉLKEDŐ – NEM SZAKMAI SZEMMEL

LOGISZTIKA

2018. január 18-án iskolánkban logisztikával kapcsolatos vetélkedő volt a jelenlegi 7. és 8. osztályosok számára. Ez alkalommal már a második forduló került megrendezésre, mert az első egy on-line megmérettetés volt.

A rendezvény célja a logisztika életszerű magyarázata, és az érdeklődés és figyelem felkeltése a szakma iránt. A versenyt a logisztikai tárgyakat tanító tanárok szervezték és nagy szerepet játszottak a feladatok összeállításában, a szervezésben és lebonyolításban a 2/14/A osztály e szakmával foglalkozó tanulói.

Rendkívül jó hangulatú, érdekes feladványokat felvonultató verseny volt, ahol nemcsak a tudás, hanem az ügyesség, gyorsaság és kreativitás is hozzájárult az eredményhez.

Nemcsak a versenyzők, hanem az őket elkísérő tanárok, szülők, barátok, illetve az iskolánk jelen lévő tanárai is kedvet kaptak a feladatok kipróbálásához és megoldásához. A versenyzők kimagasló eredményeket értek el, a sorrendiséget eldöntő pontkülönbség minimális volt.

A legfontosabb azonban az, hogy remek légkörű izgalmakkal teli két órát töltöttünk el, ahol széleskörű információt kaptak a résztvevők a logisztikáról, és reméljük, jó hírünket tovább viszik, és sok tanulónak jön meg a kedve e szakma tanulásához.

Szegedi Józsefné történelem-angol tanár

LOGISZTIKAI VERSENY AZ INCZÉDYBEN

2018. január 18-án 14 órai kezdettel rendeztük meg a logisztikai vetélkedőnk második fordulóját, melyre az első forduló alapján a legjobb 15 eredményt elért versenyzőt hívtuk be. 13 pályázó mérkőzött végül a fődíjért. A vetélkedő végig nagyon jó hangulatban zajlott. A játékos feladatokat örömmel, nagy izgalomban hajtották végre az általános iskolás tanulók. A résztvevők közül többen megkerestek már bennünket, hogy elmondják, milyen remekül érezték magukat.

1. hely: Járó Kitti

2. hely: Cserés Anna

3. hely: Nagy Dorián

Természetesen minden jelenlévő továbbjutó értékes ajándékcsomagot is kapott, így mindenki „nyertesként” távozhatott, ami tovább fokozta a gyerekek örömét.

A nagy sikerre való tekintettel természetesen jövőre is megrendezésre kerül iskolánkban a logisztikai verseny.

 

 

FIZIKAI BEMUTATÓ AZ INCZÉDYBEN

A Nyíregyházi SZC Zay Anna Szakgimnáziumának fizika iránt érdeklődő tanulói látogatást tettek iskolánkban Dr. Szaniszló Lajos tanár úr fizikai laboratóriumában. A fizikai jelenségeket szemléltető és mérő eszközök megtekintése mellett részt vettek pár fizikai kísérletben. Gázlézer, transzformátor, generátor, mágneses eszközök, mérőműszerek, áramköri kapcsolások működését ismerhették meg, valamint Van de Graaff-generátor hatását saját testükön is megtapasztalhatták. A bemutatóban tanár úr segítségére volt fia, a fizikában már nagyon jártas általános iskolás Lajos, aki több kísérletet is levezetett. Bemutatóinkra továbbra is várjuk a fizika iránt érdeklődő diákokat.