Szakgimnázium

Szakgimnáziumi képzés 4+1 év nappali tagozaton

Read More

Szakközépiskola

Szakközépiskolai képzés 3+2 év nappali tagozaton

Read More

Felnőttoktatás

Iskolarendszerű felnőttoktatás, esti munkarend szerint.

Read More

LOGISZTIKAI VERSENY AZ INCZÉDYBEN

2018. január 18-án 14 órai kezdettel rendeztük meg a logisztikai vetélkedőnk második fordulóját, melyre az első forduló alapján a legjobb 15 eredményt elért versenyzőt hívtuk be. 13 pályázó mérkőzött végül a fődíjért. A vetélkedő végig nagyon jó hangulatban zajlott. A játékos feladatokat örömmel, nagy izgalomban hajtották végre az általános iskolás tanulók. A résztvevők közül többen megkerestek már bennünket, hogy elmondják, milyen remekül érezték magukat.

1. hely: Járó Kitti

2. hely: Cserés Anna

3. hely: Nagy Dorián

Természetesen minden jelenlévő továbbjutó értékes ajándékcsomagot is kapott, így mindenki „nyertesként” távozhatott, ami tovább fokozta a gyerekek örömét.

A nagy sikerre való tekintettel természetesen jövőre is megrendezésre kerül iskolánkban a logisztikai verseny.

 

 

FIZIKAI BEMUTATÓ AZ INCZÉDYBEN

A Nyíregyházi SZC Zay Anna Szakgimnáziumának fizika iránt érdeklődő tanulói látogatást tettek iskolánkban Dr. Szaniszló Lajos tanár úr fizikai laboratóriumában. A fizikai jelenségeket szemléltető és mérő eszközök megtekintése mellett részt vettek pár fizikai kísérletben. Gázlézer, transzformátor, generátor, mágneses eszközök, mérőműszerek, áramköri kapcsolások működését ismerhették meg, valamint Van de Graaff-generátor hatását saját testükön is megtapasztalhatták. A bemutatóban tanár úr segítségére volt fia, a fizikában már nagyon jártas általános iskolás Lajos, aki több kísérletet is levezetett. Bemutatóinkra továbbra is várjuk a fizika iránt érdeklődő diákokat.

 

 

ANGOL NYELVI VETÉLKEDŐ INFORMÁCIÓI

Kedves Angol Szakos Kollégák!

Australia

Az Ausztrália – Új-Zéland ország ismereti vetélkedőnkkel kapcsolatban először is köszönjük az eddig beérkezett munkákat, továbbá szeretnélek tájékoztatni benneteket az alábbiakról:

o   a második fordulóhoz segédanyagot tölthettek le iskolánk honlapjáról, továbbá a tanulók az internet segítségével végezzenek kutatómunkát

o   a plakátok leadási határideje január 15-én, hétfőn lejár

o   a tablókból iskolánk első emeleti zsibongójában rendezünk kiállítást, melyre mindenkit várunk, részt vehettek a pontozásban, értékelésben is, ehhez a portán pontozólapot kaptok és oda le is adhatjátok

o   a verseny várható időpontja február 22, csütörtök 14 óra

 

Végül egy nagyon fontos kérés!

Minden résztvevő kollégát kérek, hogy küldje el (ha már elküldte, tegye meg még egyszer) a versenyben részt vevő csapatok tanulóinak nevét, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét (telefon, e-mail cím), továbbá a csapatok válasszanak egy rövid, frappáns angol fantázia nevet!

 

Elérhetőségem: gyorgyi.denes@freemail.hu
Telefon: 06-70/553-4296

Előre is köszönöm: Dénes Györgyi és Páll Bernadett a verseny szervezői

TANÁRAINK IPOSZ-DÍJBAN RÉSZESÜLTEK

Sebők András tanár úr és Ligeti József nyugdíjas tanárunk IPOSZ-díj kitüntetésben részesült.

Kelet 2017 december 17 cikk

Cikk: Kelet-Magyarország 2017. december 17.

 

Gratulálunk a kitüntetéshez!

 

ÚJ REGÉNYEK AZ ISKOLA KÖNYVTÁRÁBAN

DSC05888 DSC05889

 

A Nyíregyházi Középiskolai Könyvtárostanárok Munkaközössége nagy örömmel és köszönettel vette a HUNRA által, az iskolai könyvtárak részére ajándékként átadott könyveket.

Kedves Olvasóim, az új könyvek rátok várnak.

Most 3 könyvismertetést olvashattok, de az elkövetkező hetekben minden új regényt bemutatok nektek:

Sam Enthoven : Mászkák

könyv1 másolata

Négy fiú és négy lány színházba indul. Sejtelmük sincs arról, hogy nem fogják látni a darabot. Egy rémálom veszi kezdetét. Az épület alatt szörnyű titok lappang. És most szabadon engedték…

———————————————————————–

Maria Teresa Maia Gonzalez : Szeretettel, Beatriz

könyv2 másolata

A tizenéves diáklány története egy megfélemlített fiatal világába kalauzol.

Beatzir soha véget nem érő rémálomként éli mindennapjait: három iskolatársa zaklatja. Az állandó, gyomorszorító pánik és a megalázottság szűnni nem akaró érzése telepszik rá már-már végérvényesen, amikor elhatározza, hogy leveleket ír apjának, aki több száz mérföldre lakik tőle, és akit pont egy éve nem látott.

———————————————————————–

 Bjorn Sortland: Az őszinteség perce

könyv3 másolata

A tizenhét éves Fridánál súlyos szembetegséget diagnosztizálnak. Kétségbeesésében céltalanul rója Oslo utcáit, amikor is elhatározza, hogy utazni fog: látni akarja a világ csodáit, mielőtt elhatalmasodik rajta a kór, s már mindenhez túl késő lesz. Firenzében találkozik a szintén norvég, kissé megszállott Jakobbal, aki épp egy ifjúsági magazinnak készül cikket írni arról, hogyan ábrázolták a világ nagy művészei a keresztre feszítést az évszázadok során. Frida a fiú mellé szegődik, együtt utazgatnak. Jakob pedig szívesen magyaráz a lánynak a műalkotásokról, miközben egyre bensőségesebbé válik a kapcsolatuk.

TÖRTÉNELEM ÓRA

2017. december 13.

Kiselőadást tartott a 12.A osztály két tanulója. Mester Krisztián a fenntartható fejlődés kérdésével és a globális problémákkal foglalkozott, míg Henyusz Gergő a média hatásairól, a tömegkommunikációs szerepéről beszélt.